Ett grönt kök?

 Nu har vi varit på vårat första "köksmöte" hos Vedum (som är Vårgårdas huvudleverantör av kök & bad). Det kommer bli ett fantastiskt kök med MASSOR av förvaring, trots inga överskåp! Vi kommer istället ha en hel vägg med integrerad kyl, frys, ugn osv samt en kökslängd åt utsikten till där spis och diskho kommer att placeras ut. Det stora köksön kommer vi att lämna clean för att skapa utrymme för "prepp" och för att smidigt duka duka upp mat på. Man ska även kunna äta en middag där är tanken om man nu så önskar! I köksön som är 3 meter lång i dagsläget kommer bestå av flera underskåp där allt porslin kommer förvaras. För att inte glömma vårat skafferi på andra sidan köket där torrvaror, källsortering och alla onödiga köksapparater kommer att tryckas in.
 
Som ni säkert noterade i förra köksinspirationsinlägget så är vi inne på ett mörkare kök. Vi har haft vita kök i våra tre tidigare lägenheter och är nu sugna på att testa något annat. Ett mörkt kök må somliga säga vara en trend nu men då får vi väl måla om köket om några år om vi skulle tröttna så på det! Ett mörkt kök hade gjort sig fantatiskt bra tror jag med tanke på den rymd och ljus som rummet faktiskt kommer att ha.
 
Hur som helst så är det viktigaste är att vi väljer ett kök som vi ÄLSKAR och just nu ÄLSKAR vi båda färgen på nedan kök. Detta kök är ett kök som designern Jesper Ståhl tagit fram tillsammans med Vedum. Luckorna är "Annika" i två specialkulörer av mossgrönt och grått från NCS-skalan. Bänkskivan är i en ljusgrå kompositsten och stålhandatagen är inlinade i brunt läder. Det är precis så här vi tänker att vårat kök ska se ut, på ett ungefär! De svarta spröjsen i våra högfönster kommer plockas upp snyggt i de svarta köksdetaljerna och med tanke på den grönskande utsikten tror jag den gröna tonen hade gjort sig fint där!
 
 
Det enda som vi har lite svårt att bestämma oss för om är köksön. Vi har två saker vi funderar på främst där.
1. Ska vi ha den helt clean eller ska vi placera en extra diskho i ena kanten? Jag tänker att det kanske är praktiskt att ha det när man står och preppar & hackar och behöver ha tillgång till vatten för exempelvi avsköljning. Eller är det onödigt? Så jobbigt är det ju trots allt inte att vända sig om och använda den stora diskhon. 
 2. Ska vi ha barstolar där? Även fast det är så snyggt med köksöar utan stolar så är det ju himla trevligt att som gäst kunna slå sig ner under tiden man minglar eller lagar mat köket. Då kommer frågan, hur ska köksön då vara utformad? Vi gillar inte stenskivor med överhäng. Så antingen blir det en köksö med två grundare små skåp på vardera sida så att man kan skjuta in stolarna där emellan. Behöver vi de extra skåpen på sidorna? Egentligen inte med all den förvaring vi har målat in. Alternativ två är att man skippar skåpen på ena sidan helt och har istället bara kanten (täckskivan) kvar på köksön. Inga stora frågor jag vet, men ändå ett beslut som måste tas inom en snar framtid. 
 
Tankar, tips och reflektioner? Dela gärna med er!